Rakennustieto ylläpitää rakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia (RYL)

Rakennusselostus on tärkeä asiakirja, joka valitettavan usein luodaan copy-paste -menetelmällä yrityksen vanhojen projektien pohjalta. Vanhoja selostuksia kopioitaessa mukana kulkee myös vanhat viittaukset rakennusalan yleisiin laatuvaatimuksiin eli RYL:hin. Vanhat viittaukset ovat usein sinällään vanhentuneita, jolloin uuden projektin viittaukset tehdään lähtökohtaisesti väärin.

Rakennustieto on kehittänyt ratkaisua ongelmaan. RYL:ien tietokantaistaminen on jo käynnissä ja ensimäisenä tietokantaistettuna lienee korjaus-RYL vuoden 2018 lopulla. Tietokannassa ja rakeistettuna oleva RYL mahdollistaa työselostuksiin aina ajantasaisen linkkauksen suoraan rakennusasiakirjan sähköisen muodon kautta tai QR-koodin kautta myös paperimuotoisesta asiakirjasta.

DocStarter asiakkaana pystytte hyötymään heti ensimmäisinä tietokantaistetuista RYL:stä. Tavoitteenamme on saada lähitulevaisuudessa DocStarterin mukaan työkalu RYL-linkkien nopeaan lisäämiseen asiakirjapohjiin. RYL-viittausten tulee säilyä vanhoissa tehdyissä asiakirjoissa niihin ohjeisiin, jotka ovat olleet voimassa sopimuksentekohetkellä. Uusissa selostuksissa viittauksen tulee kohdistua aina viimeisimpään versioon.

Rakennuselostus on usein iso, monipuolinen ja laaja asiakirja. Tällöin DocStarterin käyttäjä saa ohjelmistostamme irti parasta hyötyä, kun asiakirja luodaan tietokannasta tuodusta aineistosta ja täydennettynä toiminnanohjausjärjestelmän projektitiedoilla.
Kerromme mielellämme lisää DocStarterista, asiakirjakonsultoinnista ja RYL:ien hyödyntämisestä!

RYL-filosofia: RYL on sinänsä aina käytössä, mutta selostukseen on kirjattava jos yhteisestä sopimuksesta toimitaan RYL-ohjeiden ohi.